Matched Betting, cesta k bezrizikovému zisku nebo past na sázkaře?

Termín Matched Betting znamená specifický druh sázení, který je v principu bezrizikový a má sázkaři zajistit předem jasný zisk. Využívá se mnoha nabídek sázkových kanceláří na vstupní bonusy, sázky bez rizika, reload bonusy či volných sázek zdarma za věrnost.

Princip je jednoduchý, sázíme dvě sázky u dvou různých sázkových kanceláří na stejný zápas, a dokonce na stejný druh sázky, kde jsou dvě možnosti. Ukažme si to na jednoduchém příkladu zápasu Sparta Praha - Slavia Praha a druh sázky počet branek s hranici 2.50, tedy padne 2 a méně branek nebo padne 3 a více branek. Ještě potřebujeme sázkovou kancelář, která nám nabízí třeba "sázku bez rizika v hodnotě 500 Kč", to je sázková kancelář A.

Sázková kancelář A: vsadíme 500 Kč jako sázku bez rizika (bonusová nabídka po registraci) na under 2.50 v kurzu 2.20
Sázková kancelář B: vsadíme 500 Kč jako běžnou sázku na over 2.50 v kurzu 1.70

Pokud bude under, tak máme výhru 1100 Kč = "čistý zisk" 100 Kč (10 %)
Pokud bude over, tak máme výhru "jen" 850 Kč + nám sázková kancelář A připíše bonus 500 Kč za prohranou sázku = 1350 Kč = "hrubý zisk" 350 Kč (35 %)

Jak jsem uvedl, využívá se všech vhodných bonusů, které nám všechny sázkové kanceláře z celého světa nabízí. Jde především o správnou kalkulaci vhodného druhu sázky, aby kurzy, které jsou proti sobě, se co nejvíce blížili surebet. Jsou různé strategie pro Matched Betting, na internetu existuje řada článků o tomto specifickém sázení a také řada firem, které vám budou tyto nabídky zasílat s přesným návodem, jak realizovat zisk. Slibují tisícové zisky každý měsíc, za určitý poplatek jejich služby.

Má to ale několik háčků:

1) sázkové kanceláře spolupracují a mají ochrany proti surebets i Matched Bettingu v podobě limitů a různých omezení
2) na nabídky je třeba často reagovat rychle
3) počítejte s výdaji za vklady a výběry peněz (poplatky), a také s registracemi do nových především zahraničních sázkových kanceláří (proces ověření identity)

Jako negativum v Matched Bettingu vidím jiný záměr firem zasílající nabídky Matched Bettingu. Dodají odkazy na nové sázkové kanceláře, kam je třeba se zaregistrovat a vložit peníze, což si spojuji, že tyto odkazy jsou často affiliate odkazy, a právě tyto firmy následně vydělávají na provizi z nových registrací a prohraných peněz sázkařů.

Podrobněji jsem se Matched Bettingu věnoval v číslech Leden 2017 a Únor 2017 časopisu pro sázkaře 1x2tip.

Matched Betting ve Wikipedii